Studerende dækker valg i 34 kommuner for TV 2 Lorry

TV 2 Lorry og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har indgået et samarbejde om at studerende bidrager til dækningen af kommunevalget i alle kanalens 34 dæknings-kommuner

af Dan Hansen d. 14.11.2017 i Historier

De 2.036.717 indbyggere i TV 2 Lorry’s sendeområde kan godt glæde sig til at blive ekstra oplyste og forkælede på kommunalvalgdagen den 21. november.

Hver af de 34 kommuner på tv-stationens 7.273 km2 store dækningsområde får nemlig tilknyttet en ekstra journalist, som dagen igennem skal fylde www.tv2lorry.dk med seneste nyt.

34 journaliststuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole medvirker i et forløb, som kulminerer med, at de skal valgdække deres tildelte kommune.

Inden da skal de blandt andet deltage i særligt tilrettelagt undervisning, som forestås af højskolens kommunalekspert Roger Buch og Lorrys nyhedschef Ninna Kokholm, så de er klædt ekstra godt på til opgaven.

Valgreporter-lærlinge
De studerende får løn for deres arbejde - hvad der svarer til 2 dages praktikløn samt rejseomkostninger betalt.
I retur skal de levere nyheder til Lorrys website og assistere kanalens journalister, som i forvejen dækker kommunerne.

- Du kan kalde dem valgreporter-lærlinge. Det er en slags praktik inden den rigtige praktik, hvor de assisterer de uddannede journalister, men selvfølgelig også forventes at bidrage selvstændigt med det de evner, forklarer Thomas Pallesen, tv-underviser og koordinator for Journalistuddannelsens 3. semester.

DMJX samarbejder med mange virksomheder
Projektet er kommet i stand gennem højskolens Media Maker Space, hvis formål netop er at danne grobund for samarbejde, udviklingsprojekter og innovation imellem DMJX og mediebranchen.

- Det  her er et godt eksempel på, hvordan vi operationelt går i samarbejde med branchen og skaber fælles værdi. Læringen for de studerende og nytten for branchen går hånd i hånd, siger Thomas Pallesen.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Stills from my video portrait of @jstilling of @siamese_band - video up on Facebook (link in bio)
.
.
.
.
#rock #cinematographer #cinematography #stills #drums #music #musician #moody #photo #videography #passion #project #dmjx
  • Singapore 2018, #singapore #portrait #photography #dmjx
  • Mumbai and the pleasure of drinking tea on the road by the drama that is life. #TeaCupTales
  • Koncentrationen var høj på en af byens bedste sushirestauranter. Vi stod i kø i over en time og det var heldigvis ventetiden værd ✌🇯🇵 #instatakeover #dmjx #praktikidr #studietur #tokyo #japan #takandrea #hejfraandrea
  • Last summer the people of Nørrebro marched together, to fight the on going gangwar. Wich luckily is over now.
  • Vi er i dag på Danmarks Journalist Højskole til opstartsmøde omkring et nyt undervisningsforløb vi er med på her i foråret. #gitilbage #socialinnovation #pæntgoddag #undervisning #dmjx
  • Really excited to share this passion project with the world soon starring the amazing @jstilling of the worlds best band @siamese_band .
.
.
.
#rock #drums #passion #canon #music #amazing #røde #rode #dmjx #cinematography #groove #gretsch #siamese
  • Så har vi fået bureauhund. Den skal hedde ... ? #dmjxid #dmjx