Sådan giver du dine brugere oplevelser og merværdi med Virtual Reality og 360 graders video

Det er ikke svært. Det behøver ikke at være dyrt. Og når først du begynder at tænke Virtual Reality ind i dine fortællinger, er mulighederne uanede.
Ekspert viser her 4 måder at bruge VR i journalistik, kommunikation og markedsføring.

Mærsk er en af de virksomheder, som har tænkt nyt i forhold til at kommunikere med VR. Foto: Mærsk
af Dan Hansen d. 15.03.2017 i Historier

Knips dine læsere ind i en syrisk flygtningelejr, lad potentielle kunder opleve jeres nye sportsvogn fra førersædet og invitér aktionærerne på en guidet tour på jeres boreplatform.

Det har aldrig været lettere at udviske grænserne mellem den virkelige verden og den virtuelle.

Med 360 graders video kan du bringe brugerne helt tæt på begivenheder og produkter - og servere førstehånds-oplevelser fra første parket.

Virtual Reality er en effektfuld måde til at skabe følelser, engagement og brugerinvolvering. Det er ’show it, don’t tell it’, som med et trylleslag fører dine brugere behind the scenes og om bag teltduge og døre, som normalt er lukkede for dem.

En visuel forretningsmodel
Meget tyder på, at VR er en af nøglerne til at tjene penge på indhold og produkter i fremtiden. Hvad enten du arbejder med journalistik, kommunikation eller reklame.

Samtidig kræver det hverken stor teknisk snilde eller dyre investeringer at komme i gang med at producere indholdet, fortæller ekspert Kristian Emil Andreasen.
 
Han underviser på forårets kursus Virtual Reality og 360 graders video og er en af frontløberne inden for teknologiens muligheder.

Her viser han 4 gode eksempler på, hvordan man kan anvende Virtual Reality til at skabe oplevelser for sine brugere – og opmærksomhed omkring sine egne produktioner og produkter:

1) Historier fra flygtningelejren
- Læger uden Grænser:

 

- Her er en simpel, narrativ historie om, hvordan det er at leve som flygtning.
Videoen er et eksempel på, hvordan du let kan skabe merværdi til din eksisterende historie – eller skabe nye fortællinger med udgangspunkt i 360.

Den er et simpelt eksempel, som sagtens kunne være repræsentativt for, hvordan nyhedshistorier kan fortælles i 360 video.
 

2) Before they were dead – Malcolm X
The New York Times:

 

- 360 video egner sig glimrende som fortælleteknisk medie. The New York Times er rigtig dygtig til at udnytte mulighederne og har eksperimenteret med at lave en serie af mindre 360 historier.

Denne video er en af de mere vellavede og gennemførte. Den viser mediets muligheder og kan forhåbentlig give inspiration.

3) Jaguar:
Lancering af ny bil

- Her arbejder Jaguar med interaktivitet til at skabe en større oplevelse. Der er tale om et markant større budget og set-up, end i de første 2 eksempler. Men den viser glimrende, hvad fremtiden kan bringe i forhold til brugen af teknologien.
Det er noget, jeg forventer at se meget mere af – især fra den kommercielle branche.

4) Mærsk
The pokémon experience (to win new business)

- Der er et enormt potentiale i at udnytte VR i sin kommunikation. Og her viser Mærsk, hvordan det kan bruges som et mere generaliseret værktøj til at kommunikere.

Jeg tror personligt, at det er noget, vi vil se større virksomheder bruge meget (mere) i løbet af de næste par år, for eksempel i forbindelser med events og på messer.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • To dages hårdt arbejde og en helt bunke artikler i sagen om en bortvist topchef i Aarhus Kommune #jpaarhus #jp #newspaper #news #avis #papiravis #journalistik #prakkerliv #journolife #journalist #journalism #work #fun #aarhus #dmjx #jyllandsposten #medier #aarhuskommune
  • Presset stemning i boksen. Magnus har fået en Mammut T-shirt. Det har jeg ikke. I protest har jeg taget min Monte Carlo T-shirt på under aftenens udsendelse 👊🏼
Hvis I vil have fingrene i en limited edition Mammut T-shirt, så husk at lyt med hver onsdag mellem 18-19 👌🏼🎈
Podcasten er på Mixcloud - den er go'!
#mammut #genlüd #radio #dmjx #montecarlo #drp3 #dr3 #journalist #mitaarhus #aarhus
  • // FRIENDS' GO-TO // Der er en stærk tendens til at opdele højskolen i Emdrup i "de kreative" og "de andre" (som MPL er en del af), men helt tabt bag en vogn er vi altså ikke. 
Rent faktisk har vi brugt rigtigt meget tid på konceptudvikling, og én af gangene skulle vi skabe en hjemmeside, vi (og andre) syntes, der manglede i the World Wide Web. Jeg mente, der manglede et site, der lader dig finde inspiration til spisesteder i dit netværk, og derfor lavede jeg Friends' Go-To. Her kan du gå ind på et stort interaktivt kort og se, hvor dine venner anbefaler dig at spise henne. Du bestemmer helt selv, hvilke venner du kunne tænke dig at få anbefalinger fra, og du kan også vælge at følge forskellige bloggere og personligheder. Derudover skulle der være et samarbejde med Sweetdeal, så man kan se om stedet, der er anbefalet, har et tilbud på sig i øjeblikket. Derudover får de så også annoncepladser.

På billederne ser du prototyperne, jeg endte med at designe. Jeg ved godt, det er tydeligt at se, at jeg ikke er InDesign-uddannet, men stadig... det er jo bare en prototype #navnetkunnemanmåskeogsåhavearbejdetmed #menstadig #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
  • 2 ugers opgaveskrivning endelig færdig 🙏🏼🙏🏼 er rigtig tilfreds med resultatet 😍
#dmjx #forprøve #kvote2 #twoweeks #hardwork #brainstorm #mindmap #drawings #photoediting #lovingtheresult #finallydone #crossingfingers 🤞🏻
  • Man smiler lidt, når en af de ældste former for kommunikation ankommer mens man er i praktik. Et håndskrevet brev simpelthen! #kommunikationshistorie #dmjx #prakkerliv #kommunikation
  • //BANGS// I formiddags har jeg været til frisør og fået klippet og farvet lokkerne til søndagens barnedåb, hvor jeg skal være gudmor 🙊

De fleksible tider er en del af det at være MPL'er på 4. semester - især hvis man som mig har valgt at tage valgfag på CBS. Vi er den første årgang MPL'ere, der ikke får mulighed for at vælge valgfag på skolen, og derfor har nogle af os søgt mod CBS, hvor vi selv kunne få lov til at forme semesteret. Jeg studerer bl.a. management in cultural projects, processes and organisations og cultural entrepreneurship, så helt frit for kultur og kreativitet er det ikke - heldigvis!#bareroligjegharikkefarvetdetgrønt #jegharbareværetlidtfriskifiltervalget #dmjx #dmjxminuge @cecilieboerch
  • Are you free this saturday? Then join when we are going to Kalø and Ebeltoft- Two cozy places near Aarhus! It's 300 kroner, and you can find the event on Facebook: "Trip to Kalø and Ebeltoft" 👊🚌 .
.
.
#studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx  #viauniversitycollege #eaaadk #frivilligtarbejde
  • An old drawing brought back to life with animations and colors. What do you think of the new version? 
#cellanimation #framebyframe #motiongraphic #animation #motiondesign #drawing #handgun #paintandstick #adobe  #aftereffects  #2d #mgcollective @motiongraphics_collective #dmjx #interactivedesign #rasmotion