Prorektor Lars Poulsen fylder 60

Lars Poulsen har i næsten hele sit 35 år lange arbejdsliv været leder  i mediebranchen. Den 24. januar fylder prorektoren på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 60 år.
 

af Dan Hansen d. 24.01.2017 i Historier

Efter fire år som klassisk journalist og redaktionssekretær på Randers Amts Avis, kom Lars Poulsen i 1986 til Dansk Journalistforbund, hvor han hurtigt blev næstformand og snart også forbundsformand.

Her stod han i spidsen for at udvikle en standsforening til et moderne fagligt forbund og skabte samtidig Fagfestivallen, som landets journalister stadig valfarter til hver andet år.

I 1999 vendte han tilbage til det, nogen vil kalde den rigtige side af faget – til Berlingske Tidende, hvor han frem til 2007 primært bar diverse lederkasketter og også blev en del af chefredaktionen.
I samme periode vendte nedgang og underskud på Berlingske til fremgang og overskud.

Efter en afstikker som chefkonsulent i Dansk Industri kaldte mediebranchen igen i 2011, hvor han blev ansat som prorektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Som en del af højskolens første enstrengede ledelse skulle han blandt andet effektuere fusionen fra 2008 mellem Journalisthøjskolen og Den Grafiske Højskole. Desuden har han haft en afgørende rolle i processen om den nye Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, som skal stå indflytningsparat i august 2019.

Et ord, der går igen om Lars Poulsen, når man læser tidligere portrætter, eller spørger kollegerne på gangene, er ’markant’. At han er resultatorienteret og kæmper for at nå besluttede mål, er ingen i tvivl om.

Lars Poulsen er født i Grenaa og bor på Østerbro, København med sin hustru Ebba Henker. Hun fyldte i øvrigt 60 år i januar sidste år. Den fælles 120 års fødselsdag blev holdt midtvejs - i sommeren 2016. Den rigtige dag fejres privat.

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • FRA i dag af kan jeg officielt kalde mig københavner!! 😱#somom #forevigtjyde #skalbareboher  #lejlighedihus #sammenmedhamher  #ikketræls #nøgler #dmjx #indflytning #vinogpizzafest #startenpåenæra #farvelskønneÅrhusogdejligevenner
  • Circular 17 poster
  • Vi har også en uniform til dig 🎓
#universitetshuen #aalborguniversitet #aalborguniversity
#københavnsuniversitet #copenhagenuniversity
#aarhusuniversitet #aarhusuniversity #syddanskuniversitet
#sdudk #sdustudieliv #roskildeuniversitet #roskildeuniversity
#rucliv #dtudk #kualiv #dmjx #ucsj #ucsjnæstved #ucsjroskilde
#ucsjvordingborg #sygeplejerskeuddannelsen #phmetropol
#ucndk #ucnaalborg #uccliv #mitau #aarhusuni #cphuni
#viadk
  • DMJX Photographic Communications group exhibition is extended to 2. July. 🌞 #photography #dmjx #photographic #communications #art #Copenhagen #lotsoflove
  • I går dimitterede jeg og fik beviset for min bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og til efteråret starter jeg på kandidaten på CBS 👩🏼‍🎓💥 #dmjx #seeyouontheotherside #hergårdetfandmestrålende #kommunikandethele
  • Nu Cannes vi altså ikke mere! En uge er gået, og vi har fået tørlagt Cannes for rosé og suget til os af alt, hvad vi har mødt at vanvittigt inspirerende kreativt arbejde, og nogen af verdens sejeste mennesker! 
Nu står den på sommerferie, så en god sommer skal lyde herfra. @baltzeraltzer is over and out! #dmjxminuge #dmjx #hvadlaveroliver
  • Den dag @jennifer_tonndorff mødte @mildenhall, CMO fra Airbnb. @baltzeraltzer #dmjx #dmjxminuge #canneslion2017 #airbnb
  • Entangled in the heat. #DMJX