DMJX bekæmper online-radikalisering med PET og ministerium

Unges modstandskraft over for ekstremistisk propaganda skal styrkes. Studerende har udviklet løsninger til at forebygge online-radikalisering på nye, kreative måder

Studerende i grupper udviklede ideer på 48 timer ved det store hackathon. Foto: Tue Blichfeldt
af Dan Hansen d. 29.11.2016 i Historier

Et stort projekt, der er finansieret af Udlændinge- og Integrationsministeriet, kulminerer den 5. december, når to kreative løsninger til forebyggelse af online-radikalisering præsenteres på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Forud er gået en lang proces med research, og derefter en hackathon, hvor studerende fra uddannelsesretningerne Kreativ Kommunikation og Interaktivt Design - sammen med et par håndfulde samfundsengagerede unge med forskellige baggrunde – arbejdede i 48 timer med løsninger til nye måder til at bekæmpe ekstremistisk online-propaganda.

Med i projektet er også PET, Medierådet for børn og unge og Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Aftagere og fonde deltager i præsentations-arrangement
Oprindeligt blev 9 ideer udviklet på hackathon’en, som foregik tidligere i november. Det er de to mest lovende af disse, som de studerende nu har arbejdet videre med.

De to løsninger offentliggøres ved et arrangement fredag den 5. december, hvor alle involverede parter samt fonde og aftagere deltager.

Det foregår på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i København kl. 16-20.

Projektsamarbejdet er iværksat af højskolens direktør for uddannelse og viden, Trine Nielsen, som håber, at projektets resultater vil kaste yderligere samarbejder af sig.

 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Stills from my video portrait of @jstilling of @siamese_band - video up on Facebook (link in bio)
.
.
.
.
#rock #cinematographer #cinematography #stills #drums #music #musician #moody #photo #videography #passion #project #dmjx
  • Singapore 2018, #singapore #portrait #photography #dmjx
  • Mumbai and the pleasure of drinking tea on the road by the drama that is life. #TeaCupTales
  • Koncentrationen var høj på en af byens bedste sushirestauranter. Vi stod i kø i over en time og det var heldigvis ventetiden værd ✌🇯🇵 #instatakeover #dmjx #praktikidr #studietur #tokyo #japan #takandrea #hejfraandrea
  • Last summer the people of Nørrebro marched together, to fight the on going gangwar. Wich luckily is over now.
  • Vi er i dag på Danmarks Journalist Højskole til opstartsmøde omkring et nyt undervisningsforløb vi er med på her i foråret. #gitilbage #socialinnovation #pæntgoddag #undervisning #dmjx
  • Really excited to share this passion project with the world soon starring the amazing @jstilling of the worlds best band @siamese_band .
.
.
.
#rock #drums #passion #canon #music #amazing #røde #rode #dmjx #cinematography #groove #gretsch #siamese
  • Så har vi fået bureauhund. Den skal hedde ... ? #dmjxid #dmjx