Designaktivisme skal ændre på overforbrug af plastic

I et samarbejde med miljøorganisationen Plastic Change har studerende fra Fotografisk Kommunikation og Interaktiv Design lavet proaktiv kommunikation, der skubber til samfundsproblematik

af Dan Hansen d. 17.03.2017 i Historier

Designaktivisme er en genre, hvor man som visuel kommunikatør bruger sine værktøjer til at intervenere og skabe forandringer i samfundet.

Det handler om at være proaktiv, at få medindflydelse og selv at tage initiativ og skabe opmærksomhed omkring en særlig problematik og om at skabe positive, sociale budskaber i ikke-kommercielle kontekster.

Genren er i vækst inden for visuel kommunikation, og har derfor helt naturligt dannet ramme om et forløb for de godt 40 studerende på 1. årgang på uddannelserne Fotografisk Kommunikation og Interaktivt design.

Samarbejde med Plastic Change, som bruger produktionerne på Facebook
Projekt designaktivisme er foregået i et samarbejde med den internationale organisation Plastic Change, som kæmper for et miljø uden plastikforurening.

Opdraget var at lave en film, gif. eller animation med kant, som på max 60 sekunder sætter fokus på mikroplast i produkter og i naturen.

Du kan se et par af produktionerne her neden for. Resten kan du se på Plastic Changes’s Facebookside, hvor de vil blive delt i løbet af de næste måneder.

 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Stills from my video portrait of @jstilling of @siamese_band - video up on Facebook (link in bio)
.
.
.
.
#rock #cinematographer #cinematography #stills #drums #music #musician #moody #photo #videography #passion #project #dmjx
  • Singapore 2018, #singapore #portrait #photography #dmjx
  • Mumbai and the pleasure of drinking tea on the road by the drama that is life. #TeaCupTales
  • Koncentrationen var høj på en af byens bedste sushirestauranter. Vi stod i kø i over en time og det var heldigvis ventetiden værd ✌🇯🇵 #instatakeover #dmjx #praktikidr #studietur #tokyo #japan #takandrea #hejfraandrea
  • Last summer the people of Nørrebro marched together, to fight the on going gangwar. Wich luckily is over now.
  • Vi er i dag på Danmarks Journalist Højskole til opstartsmøde omkring et nyt undervisningsforløb vi er med på her i foråret. #gitilbage #socialinnovation #pæntgoddag #undervisning #dmjx
  • Really excited to share this passion project with the world soon starring the amazing @jstilling of the worlds best band @siamese_band .
.
.
.
#rock #drums #passion #canon #music #amazing #røde #rode #dmjx #cinematography #groove #gretsch #siamese
  • Så har vi fået bureauhund. Den skal hedde ... ? #dmjxid #dmjx