Årets 24 bedste historier

Sæt dig bare på den flade og sug til dig. 24 undervisere giver dig deres bud på det bedste indhold fra 2016. Vi åbner en låge hver dag i december

af Dan Hansen d. 1.12.2016 i Historier

Fede podcasts, velskrevne artikler, dragende fotos og reklamer.

24 undervisere fra DMJX giver dig i december deres bud på årets bedste historie, produktion eller indhold.

Du skal bare læne dig tilbage og tage imod:

Dorte Schiøler, underviser på Kommunikationsuddannelsen, anbefaler 7. december:

Man kan ikke sætte psykisk mistrivsel på lydløs

Begrundelse:
Med en hverdagsnær metafor formidler filmen et komplekst stof om forebyggelse af stress og depression. Filmen finder frem til essensen: 'Man kan ikke sætte psykisk mistrivsel på lydløs'. Det er godt tænkt: Originalt og dog indlysende nemt at forstå.
Filmens idé er udviklet som led i et eksamensprojekt på Kommunikationsuddannelsen af tre studerende - Tue Kræmer Larsen, Rikke Christina Romme og Andrea Vigen Strøbæk - og efterfølgende anvendt af EN AF OS (kampagnen mod stigmatisering af psykisk sygdom) som led i en indsats blandt HK-ansatte.

 

Karsten Vestergaard, underviser på Interaktivt Design, anbefaler 6. december

Adobe VoCo (præsentation)

Jeg er ret fascineret af, hvordan systemerne bliver bedre og bedre til at få os til at tro, at vi selv som mennesker står bag. En lille øjenåbner for de fleste er nok præsentationen af Adobe VoCo som blev vist på Adobe MAX i år.

Den giver en forsmag på, hvad vi kan forvente at vi kommer til at skulle forholde os til i årene fremover. Vi kan tvivle på det skrevne, stoler ikke på billeder; vi tror ikke på film og nu ryger den sidste bastion med lyden.

Denne teknologi, kombineret med muligheden for at morfe læber og andre videoeffekter har interessante perspektiver for fremtidens digitale adfærd.
 

Annette Holm, underviser i radio på Journalistuddannelsen, anbefaler den 5. december:

Oliver og Aya – Kærlighed på tværs

Begrundelse:
Historien om Oliver og Ayas forbudte kærlighed rører på et dybt menneskeligt plan og sætter både hjerte og hjerne i bevægelse.

Den er  lavet af tre journaliststuderende på 7. semester, hvor undervisningen blandt andet drejer sig om at sætte historier fra virkeligheden i fortælling med troværdige og nærværende karakterer, dramatiske forløb og konkrete scener.

Jeg overgav mig helt til Olivers kamp og sad tilbage med sætningen ’Men størst er kærligheden’ -  og glemte undervejs ALT om fortælletekniske greb.

 

Søren Pagter, underviser på Fotojournalist-uddannelsen, anbefaler den 4. december

vg.no’s fotospesial

Begrundelse:
Den norske avis VG har lavet et tillæg og en webside, hvor de fortæller historier fra hele Norge udelukkende lavet af fotojournalister. Det er helt fantastisk og et eksempel på, hvad medier rent faktisk KAN bruge fotojournalistik til. Og så er det et eksempel på, hvordan historier kan fungere både på tryk og i de såkaldt nye medier. Den trykte udgave er nemlig også flot.

 

Katja Bjarnov, underviser på Fotografisk Kommunikation, anbefaler3. december:

Reklamefilmen Backseat Boogie

Begrundelse:
Vores egne studerende Jesper Palermo og Amanda Hjernø har lavet årets bedste reklamefilm. Den er fantastisk!
 

Jesper Overby, underviser på Kommunikationsuddannelsen, anbefaler 2. december:

Momondo - The DNA Journey

Begrundelse:
Rejsebranchen har i min optik lavet noget af det bedste og mest bemærkelsesværdige i år.

The DNA Journey er fremragende eksekveret. Jeg orker ikke kritikken af den.

Desuden vil jeg anbefale 3. og sidste del af trilogien Do It For Denmark, som Spies står bag:

Spies - Do It Forever

Søren Boy Skjold, underviser i Journalistik anbefaler 1. december:

Podcast-serien Kongerækken

Begrundelse:
Kongerækken er en serie podcast fra mediet Netudgaven, der kort, oplysende og med en humoristisk undertone genfortæller den danske regentrække, fra Gorm den Gamle til Dronning Margrethe ll. Lær og lyt med, når journalist Anders Olling og historiestuderende Hans Erik Havsteen guider dig igennem 47 monarkers liv og samtid.

 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

  • Når man studerer film og tv, ved man at selv den korteste lille video tager lang tid at lave. Der er tit langt imellem sejrene, og det er bl.a. derfor jeg også er meget glad for at tage billeder. Det er så dejligt enkelt at gå til og mindst lige så tilfredsstillende. Jeg finder et godt billede frem til imorgen. #dmjx #dmjxminuge @antonbestle
  • #DMJX #dmjxmpl #København
  • Simon mente, at der manglede julehygge under vores projektskrivning. Nu har vi et fyrfadslys #julehygge #dmjx #aarhus #aarhus
  • Klokken har passeret 10 - og vi må til det #verdensbedstearbejdsplads #dmjx
  • There is no catharsis: I leave with just a small hope to made a first step...The first step towards a reconnection with my father - but at least a better understatement of myself.
@69thidentity @dmjxphoto #dmjx #dmjxphoto #kaliningrad #russia #portrait #indarkness #motionblur #faded #darklabyrinth #theunknown #father #againstthelight #dmjxIGtakeover #visualprojectphoto2 #neveronassignment
  • Vi kan næsten ikke få nok Union ⭐️🇪🇺 #flagfashion #DMJX #BruxellesBøller
  • Jeg kom simpelthen til at smutte en tur forbi en eller anden #årsfest for @dmjx i lørdags. Heldigvis var der masser af balloner 🎈✌🏻️#dmjx #mplslårihjel #mintcombover
  • 1+1=3 ✨ #dmjx #idea #connections #simpsons