38 journaliststuderende står stadig uden praktikplads

¾ af de journaliststuderende fra DMJX fik praktikplads på Store Match Dag. 38 mangler stadig en plads. Af dem stod 9 også uden en plads i forårets ansøgningsrunde

Kasper Schultz Lund var en af dem, der kunne juble. Han starter 1. februar i praktik på Berlingske. Privatfoto.
af Dan Hansen d. 11.11.2016 i Historier

Det er ikke en solstrålehistorie, når ¼ af ansøgerne står uden praktiskplads efter Store Match Dag.

Men praktikkoordinator Pia Færing hæfter sig ved, at det da ikke er værre end sidste gang. Desuden plejer der at dukke et par håndfulde nye pladser op frem mod 1. februar, hvor praktikken begynder.

I alt søgte 279 journaliststuderende fra de 3 uddannelser praktikplads, herunder 44 Tv- og Medietilrettelæggere fra DMJX.

Status dagen derpå er, at så mange stadig står uden en praktikplads:

 • 38 ud af 164 journaliststuderende på DMJX
 • 27 af 44 TVM-studerende på DMJX
 • 8 ud af 53 journaliststuderende på RUC
 • 5 ud af 18 journaliststuderende på SDU

Desuden søgte 9 fotojournaliststuderende praktikplads. 3 ud af dem mangler stadig en plads.

Stadig ledige pladser
Pia Færing fortæller, at der stadig er 5 ledige praktikstillinger. Desuden arbejder hun som altid hårdt for at skaffe flere pladser her efter den officielle ansøgerrunde.

Tv- og Medietilrettelæggerne plejer at være gode til at skaffe pladser. Og her er koordinator Karen Løth Sass forhåbningsfuld i forhold til at alle kommer i mål.

Mest bekymret er Pia Færing for de journaliststuderende, som nu for anden runde i træk står uden praktikplads.

Af de 40, som gik hjem uden en underskrevet aftale i foråret har 31 denne gang fået en praktikplads. Det svarer til 3/4 - samme andel som de, der søgte for første gang.

Men for 9 er det altså foreløbigt heller ikke lykkedes her i efteråret.

- Det er superærligt. Der er stadig muligheder for dem. Men hvis det ikke lykkes denne gang heller, er det klart, at de må gøre sig nogle overvejelser om, hvad de så vil, siger Pia Færing.
 

Kategori:  Historier

Forfatter

Dan Hansen
Presseansvarlig på DMJX. Journalist med sidefag i dansk. Skriver om kommunikation, medier, journalistik og sprog. Har tidligere arbejdet med videnskabsformidling, livsstilsjournalistik og som bladredaktør.
Profil

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • FRA i dag af kan jeg officielt kalde mig københavner!! 😱#somom #forevigtjyde #skalbareboher #lejlighedihus #sammenmedhamher #ikketræls #nøgler #dmjx #indflytning #vinogpizzafest #startenpåenæra #farvelskønneÅrhusogdejligevenner
 • Circular 17 poster
 • Vi har også en uniform til dig 🎓
#universitetshuen #aalborguniversitet #aalborguniversity
#københavnsuniversitet #copenhagenuniversity
#aarhusuniversitet #aarhusuniversity #syddanskuniversitet
#sdudk #sdustudieliv #roskildeuniversitet #roskildeuniversity
#rucliv #dtudk #kualiv #dmjx #ucsj #ucsjnæstved #ucsjroskilde
#ucsjvordingborg #sygeplejerskeuddannelsen #phmetropol
#ucndk #ucnaalborg #uccliv #mitau #aarhusuni #cphuni
#viadk
 • DMJX Photographic Communications group exhibition is extended to 2. July. 🌞 #photography #dmjx #photographic #communications #art #Copenhagen #lotsoflove
 • I går dimitterede jeg og fik beviset for min bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og til efteråret starter jeg på kandidaten på CBS 👩🏼‍🎓💥 #dmjx #seeyouontheotherside #hergårdetfandmestrålende #kommunikandethele
 • Nu Cannes vi altså ikke mere! En uge er gået, og vi har fået tørlagt Cannes for rosé og suget til os af alt, hvad vi har mødt at vanvittigt inspirerende kreativt arbejde, og nogen af verdens sejeste mennesker! 
Nu står den på sommerferie, så en god sommer skal lyde herfra. @baltzeraltzer is over and out! #dmjxminuge #dmjx #hvadlaveroliver
 • Den dag @jennifer_tonndorff mødte @mildenhall, CMO fra Airbnb. @baltzeraltzer #dmjx #dmjxminuge #canneslion2017 #airbnb
 • Entangled in the heat. #DMJX